KOELGAS R32 OF R410A VULLEN

Heeft uw airco problemen om de ruimte goed te koelen of te verwarmen dan is het meest voorkomende probleem dat er te weinig koelgas in het systeem zit. Dit kan ik makkelijk en snel voor u verhelpen door het systeem af te pompen, te wegen hoeveel koelgas er nog uit komt en na controle op lekkage en vacumeren van het systeem kan ik uw systeem weer afvullen met het juiste gewicht aan koelgas. U betaald voor het extra koelgas wat ik moet toevoegen.

Deze handelingen zijn iedere 5 jaar aan te raden als preventief onderhoud. Jaarlijks onderhoud is meer het schoonhouden en controle op lekkages en verplicht bij grotere airco systemen. Wilt u zeker zijn van voldoende koudemiddel en dat het systeem zuinig en effectief blijft werken laat dan het systeem iedere 5 jaar geheel legen, wegen, vacumeren en afvullen met de juiste hoeveelheid koudemiddel.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

De kosten zijn variabel omdat ik niet vooraf weet hoeveel eruit komt. Ik kan wel de maximale kosten van uw systeem vooraf vertellen. De meest voorkomende airco’s bevatten tussen de 0,5 kg en 1,0 kg koelgas. In het onderstaande kostenoverzicht hieronder ga ik uit van 0,75 kg koelgas in uw airco van fabriek af in zat. Bij het afpompen komt er nog 0,25 kg uit. Totaal betaalt u voor een extra 0,5 kg koelgas.

DE KOELTECHNISCHE HANDELINGEN ZIJN ALS VOLGT;

1) Afpompen en wegen koelgas

2) Met stikstof druk controleren waar uw systeem lekt

3) Kleine reparatie van de lekkage op de koppelingen

4) Vacumeren / Koelgas vullen naar nominale gewicht (0,25 kg wat eruit kwam + 0,5 kg extra koelgas)

5) Druk en temperatuurmeting en werking van de installatie

6) Opmaken koeltechnisch rapport

Prijzen:

Omschrijving Prijs
Koeltechnische handelingen € 225,00
Registratie koelgas Kiwa/Stek € 22,50
0,5 kg koelgas R32 / R410a € 75,00
Totaal € 322,50

ZELF DE GASKRANEN OPENGEDRAAID NA MONTAGE? ZELFDE HANDELINGEN ALS BOVENSTAANDE.

Heeft u na montage zelf de “inbedrijfstelling” gedaan en daarbij de kranen opgedraaid zonder eerst te vacumeren? Of bij het opendraaien van de gaskranen dat service ventiel ingedrukt om zo de lucht te laten ontsnappen? Wordt nog steeds verteld bij verkoop door verkopers. Maar deze manier is zeer slecht voor uw machine en voor het milieu. Uw airco lijkt goed te koelen, maar toch is dit niet zo. Hij verbruikt ook vaak 5x meer stroom als dat u een inbedrijfstelling door een gecertificeerd bedrijf heb laten uitvoeren.

Laat uw systeem leegzuigen en alsnog vacumeren. Dan geniet u zeker veel langer van uw systeem en zal de buitenunit veel minder lang hard draaien, wat voor u en de buren ook zeer prettig is. En eind van het jaar betaalt u geen € 500,00 stroomkosten maar € 100,00.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie inwinnen

06-42732262
Contactformulier
* Ik doe op het gebied van veiligheid geen concessies. De buitenunit moet op een goed bereikbare plaats zijn gemonteerd. Ik klim niet op hoge ladders, steiger en of schuine daken/dakkappelen

Zie wat voorbeelden wat wel en niet veilig is >


Snel Airco's
5.0
Gebaseerd op 76 beoordelingen
powered by Google
js_loader