Terug naar overzicht

Koelgas vullen bij airco split units door Snel Warmtepompen

Wanneer uw airco de ruimte niet goed kan koelen of verwarmen, is het erg waarschijnlijk dat u het koelgas bij moet vullen bij airco split units. Te weinig koelgas in het systeem is een veelvoorkomend probleem. Gelukkig is dit probleem eenvoudig op te lossen door het koelgas bij te vullen. Dat kan Snel Warmtepompen voor u doen. Ik kan zowel r32 koelmiddel als r410a koude middel vullen. Nadat ik uw airco heb bijgevuld, zal deze weer optimaal functioneren en kunt u weer genieten van een aangenaam binnenklimaat. Dus wilt u koelgas laten vullen bij airco split units? Vul dan direct onderstaand aanvraagformulier in om een afspraak met mij te maken.

Inbedrijfstellen warmtepomp

Hierom laat u koelgas vullen bij airco split units door Snel Warmtepompen

Voor koelgas vullen bij airco split units gaat u naar Snel Warmtepompen. Wanneer er te weinig koelgas in uw systeem zit, kan ik dit makkelijk en snel voor u verhelpen. Dit doe ik door het systeem af te pompen, te wegen hoeveel koelgas er nog uit komt en na controle op lekkage en vacumeren van het systeem dit weer te vullen met het juiste gewicht aan koelgas. Of dit nu r32 koelmiddel of r410a koudemiddel is. Hierdoor kan uw airco weer optimaal functioneren. Schakel mij in om uw airco bij te vullen, dan profiteert u van de volgende voordelen:

  • KIWA en STEK gecertificeerd
  • Advies installatie en onderhoud
  • Zeer goede referenties
  • Jaarlijks onderhoud voor bedrijven mogelijk
warmtepomp in bedrijf stellen

Airco bijvullen als preventief onderhoud

Om ervoor te zorgen dat uw airco goed blijft werken, moet u deze onderhouden. Onder jaarlijks onderhoud verstaan we het schoonmaken van de airco en het controleren op lekkages. Dit is verplicht bij grotere airco systemen. Koelgas vullen bij airco split units is iedere 5 jaar aan te raden als preventief onderhoud. Door het systeem iedere 5 jaar geheel te legen, wegen, vacumeren en afvullen met de juiste hoeveelheid koudemiddel, weet u zeker dat er voldoende koudemiddel in het systeem zit en dat het systeem zuinig en effectief blijft werken.

De kosten van koelgas vullen bij split airco units

Bent u benieuwd naar de kosten van koelgas vullen bij split airco units? De kosten hiervan zijn variabel, omdat ik niet vooraf weet hoeveel eruit komt. Ik kan wel de maximale kosten van uw systeem vooraf vertellen. De meest voorkomende airco’s bevatten tussen de 0,5 kg en 1,0 kg koelgas. U betaalt voor het extra koelgas wat ik moet toevoegen. Aan dit bedrag worden de kosten voor de koeltechnische handelingen en de registratie van het koelgas als KIWA en STEK toegevoegd.

warmtepomp bedrijf stellen

De koeltechnische handelingen

De koeltechnische handelingen die worden uitgevoerd voor het koelgas vullen bij split airco units zijn als volgt:

  1. Afpompen en wegen van het koelgas
  2. Met stikstof druk controleren waar uw systeem lekt
  3. Kleine reparatie van de lekkage op de koppelingen
  4. Vacumeren / Koelgas vullen naar nominale gewicht
  5. Druk en temperatuurmeting en werking van de installatie
  6. Opmaken koeltechnisch rapport

Voorkom een verkeerde inbedrijfstelling

Heeft u na de montage van uw airco zelf de inbedrijfstelling gedaan en daarbij de kranen opgedraaid zonder eerst te vacumeren? Of heeft u bij het opendraaien van de gaskranen dat service ventiel ingedrukt om zo de lucht te laten ontsnappen? Dit wordt nog steeds veel verteld bij verkoop door verkopers, maar deze manier is zeer slecht voor uw airco en voor het milieu. Zo lijkt uw airco goed te koelen, maar dit is niet zo. De airco verbruikt vaak ook 5x meer stroom wanneer u de inbedrijfstelling niet door een gecertificeerd bedrijf heeft laten uitvoeren. Ik raad u dus af om dit zelf te doen. Indien u dit al zelf heeft gedaan, kunt u uw systeem laten leegzuigen en alsnog laten vacumeren. Dan geniet u veel langer van uw airco en zal de buitenunit veel minder lang hard draaien, wat ook zeer prettig is. Niet alleen voor u, maar ook voor de buren. En financieel scheelt dit u ook. U zult eind van het jaar geen €500,00 aan stroomkosten betalen, maar €100,00.

Maak direct een afspraak met Snel Warmtepompen

Wilt u niet zelf uw airco vullen met r23 koelmiddel? Of zelf koelmiddel r410a bijvullen? Laat het koelgas dan bijvullen door Snel Warmtepompen. Door mij het koelgas te laten vullen van airco split units, weet u zeker dat uw systeem weer optimaal functioneert. Zo houdt u het lekker koel in huis tijdens de warme zomermaanden. Wilt u mij inschakelen voor het koelgas bijvullen? Vul dan het onderstaande aanvraagformulier in om een afspraak te maken? Wilt u meer informatie over gas voor uw airco? Of heeft u nog vragen? Bel gerust naar 06-42732262 of stuur een e-mail naar info@snelwarmtepompen.nl.